Eerste mobiliteit initiatieven beloond

Alle donaties

In het kader van ons 35-jarig bestaan heeft Vervoer Voor Elkaar vorig jaar enkele bijdragen van € 3.500,- beschikbaar gesteld. Deze bijdragen zijn bedoeld voor initiatieven die het verbeteren van mobiliteit in de breedste zin ondersteunen. Uit alle aanvragen hebben we nu vier initiatieven met € 3.500,- beloond, namelijk Stichting Woej, Wijkmobiel Amersfoort, Stichting SVZ en Stichting Welmobiel.

Stichting Welmobiel – Groningen

De bijdrage wordt gebruikt voor het project “Welmobiel omarmt”. Welmobiel organiseert gratis vervoer voor inwoners van Groningen voor een bezoek aan o.a. huisarts, ziekenhuis, fysiotherapie etc. Voor veel mensen zijn de reguliere vervoersmogelijkheden geen optie en / of ze hebben niet het geld om in hun eigen mobiliteit te voorzien. Welmobiel helpt deze mensen bij hun vervoersbehoefte zodat ze kunnen blijven meedoen in de maatschappij. Voor meer informatie zie hun website.

Donatie WelMobiel

Wijkmobiel – Amersfoort

De bijdrage wordt gebruikt voor het realiseren van vervoer op maat voor ouderen en mindervalide mensen, zodat zij hun sociale contacten kunnen versterken. Van achter de voordeur thuis naar de plek van bestemming. Waarbij extra hulp wordt gegeven in de vorm van: Jas aanreiken, de rollator en de tas in de kar leggen, bij aankomst even mee naar binnen lopen en dergelijke. Persoonlijke aandacht. Vervoer op maat betekent ook dat het laagdrempelig en voor ieder budget toegankelijk moet zijn. Om de exploitatie een boost te geven is deze bijdrage hard nodig. Voor meer informatie zie hun website.

Donatie Wijkmobiel Amersfoort

Stichting SVZ – Wormerveer

De bijdrage wordt gebruikt voor de aanschaf van een nieuw planningsysteem. Het systeem waarmee ritten worden gepland voldoet niet meer. De software waar naar gekeken wordt, maakt het makkelijker voor de planners om ritten te plannen. Dit betekent ook dat door tijdwinst meer mensen kunnen worden vervoerd. Om hier mee te kunnen werken is het ook van belang dat de planners geschoold gaan worden om met deze software om te gaan. Voor meer informatie zie hun website.

Donatie vrijwilligersvervoer zaanstreek

Stichting Woej – Leidschendam

Het bedrag wordt gebruikt om uitjes met bussen van Woej te organiseren voor oudere buurtbewoners die alleen en/of moeilijk ter been zijn. Hierbij hoeft mobiliteit geen belemmering te zijn en kunnen zij op een ontspannen manier een dagje eropuit waardoor er hopelijk fijne vriendschappen ontstaan. De uitjes worden georganiseerd door en voor buurtbewoners van Leidschendam-Voorburg. Voor meer informatie zie hun website.

Donatie Woej
Logo VvE wit

Vervoer voor Elkaar is een onafhankelijke stichting die zich inzet voor het bevorderen van mobiliteit.

Contact

Stichting Vervoer voor Elkaar
Auroralaan 33a
7321 BN Apeldoorn

Johan Elsinga (voorzitter) : 06 - 45 14 68 47
Rob van Hengel (secretaris): 06 - 36 05 65 76