Gastcollege Breda University of Applied Sciences

Presentatie hogeschool breda

In het kader van het delen van onze 35-jarige kennis en ervaring op het gebied van mobiliteit, heeft Vervoer voor Elkaar op 13 mei 2024 een gastcollege gegeven voor studenten aan de Breda University.

Is Mobiliteit een grondrecht?

De vraag die centraal stond was: Is mobiliteit een grondrecht? Uitgaande van de bekende mobiliteitsketen in het personenvervoer, zijn er de afgelopen jaren vele gaten ontstaan in de vervoersvoorziening. De verwachting is dat dit de komende jaren zal verbeteren. Gevolg is dreigende vervoersarmoede en vereenzaming.

Zoekend naar alternatieven om mensen de mogelijkheid te geven om deel te nemen aan o.a. het sociale leven, ontstaan spontaan vele creatieve oplossingen. In de vorm van (veelal) vrijwilligersvervoer, blijken deze aanvullende vervoersvoorzieningen in een grote behoefte te voorzien.

De aanwezige studenten Verkeerskunde (specialisatie Mobiliteit) kregen een scala aan voorbeelden voor alternatief vervoer voorgeschoteld. Hierbij kwam met name de (ontbrekende) koppeling van het gebruikelijke ov-vervoer met het vrijwilligersvervoer naar voren. Met de studenten werd gediscussieerd over mogelijkheden in de toekomst.

Heeft uw MBO/HBO opleiding of (zorg-)instelling ook belangstelling voor een presentatie, neem dan contact met ons op.

Logo VvE wit

Vervoer voor Elkaar is een onafhankelijke stichting die zich inzet voor het bevorderen van mobiliteit.

Contact

Stichting Vervoer voor Elkaar
Auroralaan 33a
7321 BN Apeldoorn

Johan Elsinga (voorzitter) : 06 - 45 14 68 47
Rob van Hengel (secretaris): 06 - 36 05 65 76